Božská žebra mají v San José na dosah ze slavné arény
Z multifunkční arény SAP Center (kromě basketu a hokeje se zde hraje i tenis a americký fotbal a zápasí se tu ve wrestlingu), které se také říká "žraločí nádrž", se mnoho sportovních nadšenců po nebo už před zápasem vypravuje právě do restaurace Henry's Hi-Life. Mezi domorodci pravděpodobně neexistuje nikdo, kdo by ji neznal. A to má město skoro milion obyvatel. Grilovaná žebra zde platí za nevýslovnou lahůdku, která tady má letitou tradici. Už do 60. let minulého století.
Chcete místo žaludku potěšit raději oči? Podívejte se na video z drona nad San Franciscem.
Voní jistě hezky. Zdroj:
Restaurace s nápadně karmínově zbarvenou fasádou a bělostně pyšnícími se okny se nachází dnes v budově bývalého Torino hotelu u Guadulupe parku. Ten byl postaven přesně v roce 1900 a sloužil předně jako domov pro italské přistěhovalce, jenž přišli do těchto končin. Do této budovy se Henry's Hi-Life přestěhovala jen pár let po svém založení, a to z důvodu výstavby 92 kilometrů dlouhé silnice I-280, které spojuje San José se San Franciscem.
Žebra, steak a burger "s požehnáním" zkušeného šéfkuchaře
Hlavním šéfem a dozorcem toho, aby zdejší maso mělo opravdu prvotřídní úroveň, je temperamentní Antonio Sanchéz, synpaťák s vizáží pravého filmového mexického desperáta. Právě on ví jak správě jídlo dokořenit a jemně vyvážit. Díky tomu si zde, podle místních zcela po právu, vyvěsili zasklenou tabulku s titulkem "The Best Of The Silicon Valley".
Cedule v krásném vintage stylu. Zdroj:
Kromě již zmiňovaných žeber si zde hosté nejvíce vychvalují šťavnatý steak v teriaki omáčce, pečené brambory s máslem nebo pořádně žhavý Chili Burger. Když sem vkročíte, očekávejte mezi zdmi podniku rodinnou atmosféru, žádný přebytečný luxus a příjemně rychlý servis. Bar je zásobený 15 točenými pivy a mnoha dalšími vybranými "tvrdšími" alkoholovými nápoji.
Interiér restaurace. Zdroj:
Otevírací hodiny: